Control Room Life Cycle

Control Room realisatie van A t/m Z

Initiatiefase
Stap 1

Initiatiefase

Het vernieuwen van een control room begint bij de initiatiefase. Tijdens een kennismaking bespreken we samen wat de wensen en behoeften zijn van een eventueel nieuwe control room. Want wanneer is het eigenlijk tijd om een control room te gaan vernieuwen? Denk hierbij aan: 

  • Verouderde technologie
  • Inefficiënte werkprocessen
  • Slechte communicatielijnen
  • Een control room die niet aansluit op de behoeftes. 
Definitie en ontwerp
Stap 2

Definitie en ontwerp

In deze fase van de Control Room Life Cycle bieden we twee soorten diensten aan, namelijk de Behoefteanalyse en CONPRO (advies en ontwerp). De Behoefteanalyse richt zich op de functionele behoeften en knelpunten van de eindgebruikers. CONPRO is een uitgebreid stappenplan om te komen tot de optimale control room. INTER gelooft erin dat specialisme en domeinkennis leidt tot succesvolle projecten en is ervaren in het begeleiden van deze trajecten. Door de CONPRO-methode is INTER in staat om risico’s te beperken en control room projecten goed te beheersen. 

Realisatie en implementatie
Stap 3

Realisatie en implementatie

In de realisatie- en implementatiefase bieden we twee soorten diensten aan, namelijk CONPRO (overall projectmanagement) en het opleidingsprogramma. CONPRO houdt zich bezig met het beperken van risico’s en het realiseren van het gewenste projectresultaat met behulp van een eigen projectmanagement methodiek. Het opleidingsprogramma is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de nieuwe control room optimaal in gebruik wordt genomen. INTER besteedt veel aandacht aan gebruikerstrainingen, zodat het nieuwe systeem niet alleen functioneert, maar ook werkt en de vooraf bedachte benefits worden gerealiseerd. 

Gebruik en beheer
Stap 4

Gebruik en beheer

De gebruik- en beheerfase bestaat uit diverse soorten diensten, namelijk een performance scan, periodieke (beheerders)training, 24/7 bereikbaarheid, realtime monitoring en lifecycle management i.c.m. periodiek onderhoud. INTER gaat verder waar anderen vaak stoppen. Wij vinden het traject na installatie van een oplossing erg belangrijk, omdat onze oplossingen worden toegepast in uiterst kritische omgevingen. De nazorg die wij bieden zorgt er onder andere voor, dat relaties onze oplossingen optimaal gebruiken en dat het primaire proces altijd live blijft. Wij beloven namelijk 100% continuïteit van het primaire proces. 

Stap 5

Stap 6