Het onderhouden van onze oplossingen, te denken aan; control rooms, medische behandelkamers, kritische meeting rooms, studio’s, specialistische sensor- en verbindingstechniek en specialisten werkplekken, is zeer belangrijk. Onderhoud regelt het bedrijf vaak zelf of besteden ze liever uit. Redenen voor bedrijven om dit uit de besteden is dat ze de kennis en capaciteit niet hebben om dit goed te regelen. INTER heeft deze kennis en capaciteit wel in huis en ontzorgt onze klanten dan ook graag bij het onderhouden van deze systemen. De eerste stap om storingen zien te voorkomen is dan gezet, maar alleen met onderhoud ben je er nog niet, het “normale” service verlenen is verledentijd. Het gaat om het gehele plaatje, de totale ontzorging.
We leven tegenwoordig in een tijdperk waarin bij sommige klanten een (simpele) oplossing voor een probleem niet meer voldoende is. Wij allemaal verwachten vandaag de dag meer. We willen het liefst aan de hand genomen worden. En (stiekem) verwachten we ook dat bedrijven of organisaties direct voor ons klaarstaan en oplossingen bieden. Dit alles is ook goed. Als klant heb je recht op de beste service. Maar wat houdt die beste service tegenwoordig dan in? Hoe ver moet een bedrijf/ organisatie gaan? Wanneer ben jij als klant tevreden?
Vandaag de dag gaat het om ontzorgen, het nieuwe service verlenen. Dat begint al in het voor stadium van een project tot na de oplevering. Door ervoor te zorgen dat gebruikers weten hoe het systeem te bedienen is, dit doormiddel van trainingen, kunnen we ervoor zorgen dat er op dat vlak weinig fout kan gaan. We werken met techniek en die kan de mens wel eens in de steek laten. Binnen een kritische omgeving is een storing niet wenselijk. Daarom zorgt INTER er altijd voor dat de juiste personen binnen een organisatie de eerste checks kan uitvoeren en het eventueel kan oplossen. Lukt dit niet dan gaat INTER er uiteraard mee aan de slag en lossen we het zo snel mogelijk op. Maar is een storing op voorhand niet te voorkomen? Als we de oplossing weten van een storing, weten we misschien ook de oorzaak en is die wellicht in een vroeg stadium te herkennen? Met deze gedachte is realtime monitoring in het leven geroepen. Een service waar wij het al vaker over hebben gehad.
Met realtime monitoring wil INTER in de nabije toekomst onze relaties een mooie dienst verlenen. Deze service biedt de mogelijkheid om vanuit INTER bepaalde waardes in te zien van de geïnstalleerde systemen. Daaraan is bijvoorbeeld af te lezen of een systeem te warm wordt of een onderdeel vervangen moet worden. Dat kunnen redenen zijn voor een eventuele storing. Het geeft ons dan de mogelijkheid om systeembeheerders of gebruikers intern in de organisatie tijdig een signaal te geven. Dit heeft tot gevolg dat voorkomen kan worden dat een operatiekamer, control room of crisisruimte buiten gebruik wordt genomen. Hoe zonde is dat? Als het crisisteam noodgedwongen staat te wachten om verder te kunnen. Of een operatiekamer tijdelijk buiten gebruik is. Dat zijn kosten die uiteindelijk veel hoger oplopen en dat wil je niet. In verhouding zijn dan de kosten van een monitoringssysteem relatief laag en helpt het een technische dienst om processen beter controleerbaar te houden. Daarom streeft INTER ernaar om storingen liever te voorkomen dan te genezen.
Een mooie bijkomstigheid is dat het monitoren, voorkomen van storingen, vanaf ons kantoor gebeurt en we zo samen voor minder reisbewegingen zorgen. Reisbewegingen die vandaag de dag kostbaar zijn en wij het liefst beperken tot alleen het nodige gezien ons milieubeleid.
Storingen blijven bestaan, hoe goed onze oplossingen ook zijn. Omdat we met techniek werken en onze systemen vaak 24/7 draaien is er door de jaren heen slijtage die voor een eventuele beperking of op onthoudt kunnen zorgen. Maar net als de techniek is INTER ook continu in ontwikkeling en hebben wij de kennis in huis om het voor onze klanten zo goed mogelijk in te richten. Op dit moment zijn wij dan ook bezig met het uitbreiden van onze klantenportal. Sinds kort werken wij met TOPdesk en bieden wij onze klanten een portal aan waar de klant zelf op kan inloggen. Via die weg kan een klant een storing melden, status van de storing inzien en informatie vinden over hoe eventueel (kleine) technische problemen zelf op te lossen zijn. Zie het als een soort checklist. Kom je er niet uit, dan helpen wij je graag verder.
Meer weten over onze Customer Care afdeling?