Behandelkamers

Chirurgische operaties beter, sneller en veiliger

Behandelkamers

Tegenwoordig zijn digitale operatiekamers dé standaard in ziekenhuizen wereldwijd. Digitalisering in de operatiekamer is een absolute must. Het centrale overzichts- en bedienscherm voor de operatiekamer ondersteunt jullie zorgspecialisten met de juiste informatie in elke fase van het operatieproces. Belangrijke statusinformatie, patiëntgegevens of teaminformatie worden overzichtelijk in het centrale informatiescherm binnen én buiten de operatiekamer weergegeven.

ORflow is een modulair, open en merkonafhankelijk platform met een duurzame systeemarchitectuur. Via koppelingen integreert ORflow succesvol met systemen van derden. Het systeem biedt eenvoudige schaalbaarheid en groeimogelijkheden binnen een groeimodel. Of je nu een klein, middel of groot ziekenhuis bent, met een kleine of grote behoefte aan digitalisering en één of meerdere koppelingen wenst. ORflow groeit met je mee.

De modulaire opbouw en schaalbaarheid van ORflow zorgt ervoor dat je widgets en modules eenvoudig toevoegt of weglaat. De toepassing hiervan reikt verder dan enkel de operatiekamer. Ook daarbuiten kan deze informatie van toegevoegde waarde zijn. Denk hierbij aan een beletscherm met isolatiemeldingen of een overzichtsscherm in de kantine met de voortgang van alle operatiekamers.

Voordelen van een digitale operatiekamer

Een digitale operatiekamer levert een verbeterd gebruiksgemak op voor het gehele OK-team:

    1. Digitale gegevens zijn toegankelijker en makkelijker te delen zowel in- als extern
    2. Eenvoudige opslag en vindbaarheid op meerdere locaties
    3. Analyses of vergelijkingen van digitale data is sneller en makkelijker uit te voeren

Het door INTER zelf ontwikkelde software platform ORflow is een bewezen systeem voor de digitale én geïntegreerde operatiekamer. Het ORflow software platform omvat:

• Informatie uit meerdere systemen integraal voor iedereen zichtbaar
• bediening en aansturing van OK-apparatuur
• procesondersteuning voor het hele OK-team tijdens operaties.

Dit alles wordt ondersteunt door de gebruiksvriendelijke ORflow interface, zodat gebruikers snel en intuïtief hun weg in de software vinden.

Waar wordt ORflow toegepast

ORflow wordt veelal als centraal overzichts- en bedienscherm groot weergegeven in de operatiekamer. Daarnaast kan ORflow in zijn geheel of deels ook als digitale informatievoorziening weergegeven worden op andere plekken binnen of buiten de OK of het OK-complex. Widgets kunnen aan of uitgezet worden, zodat enkel relevante informatie op de diverse plekken getoond wordt.

Impact ORflow

Het succesvol laten verlopen van een operatie is een echte teamprestatie die vele uitdagingen kent. Hierbij maken toegang tot de juiste informatie en onderlinge afstemming hét verschil. Drie belangrijke pijlers binnen ORflow die zorgen voor impact:

  1. Patiënt/ Teamveiligheid
  2. Performance
  3. Cleaner OK