Control rooms

Het creëren van de optimale control room

Control rooms

De control room

De control room is het middelpunt van een kritisch proces. Een ruimte waar het primaire proces draaiende wordt gehouden of een probleem wordt verholpen. De optimale control room zorgt voor procesoptimalisatie, efficiënte werkprocessen, continuïteit en verbeterde veiligheid. De juiste oplossingen in een control room zijn dan ook van cruciaal belang.

 

 

Kennisdeling klant proces techniek
Control Room

Control Room Life Cycle

Bij INTER hebben we een duidelijke werkwijze ontwikkeld die we hanteren bij het realiseren van control rooms. Deze werkwijze is gebaseerd op de Control Room Life Cycle. De life cycle bestaat uit vier fases: initiatie, definitie en ontwerp, realisatie en implementatie en gebruik en beheer.

 

Realisatie van A t/m Z

Deze fases zijn afgestemd op de verschillende fases die een klant doorloopt bij het vernieuwen van hun control room. Met deze methodiek gaan we verder dan enkel het leveren van een oplossing; we streven ernaar om een control room te creëren die perfect aansluit bij de behoeften van onze klanten. Daarnaast zorgt deze werkwijze ervoor dat de klant volledig wordt ontzorgd. Door het volgen van de Control Room Life Cycle realiseren wij een control room van A t/m Z. Dit betekent dat de klant zich kan richten op hun kernactiviteiten, terwijl wij zorgen voor een vlekkeloze implementatie van de nieuwe control room. 

Control Room Life Cycle

 

Control room advies

Met consultancy richten we ons op het optimaliseren van het functionele gebruik van een bestaande of nieuwe control room en het minimaliseren van mogelijke risico’s in de realisatie- en beheerfase. Dit doen we middels diverse concrete formats die betrekking hebben op de control room (CONPRO, een opleidingsprogramma en de Performance scan). Naast deze concrete formats leveren we ook maatwerk dienstverlening, zoals bijvoorbeeld het bepalen van de functionele behoefte, het geven van maatwerk trainingen of het adviseren over procesoptimalisatie.

Lees meer over de consultancy

 

Control Room inrichting

Een optimaal ingerichte werkplek ondersteunt bij de werkzaamheden van een operator. Denk hierbij aan de faciliteiten voor een juiste en gezonde werkhouding, maar ook aan de manier waarop informatie wordt gepresenteerd op het bureau. Hoeveel verschillende bronnen houdt de operator bijvoorbeeld in de gaten? Hoeveel beeldschermen zijn hiervoor nodig? En via welke techniek is dit ingericht? Bij het inrichten of herinrichten van een control room, komen veel specialismes om de hoek kijken. Denk hierbij aan meubilair, beeldschermen, techniek, verlichting, ergonomie en infrastructuur

Control Room inrichting

 

 

Control Room

Klik op de tekst voor meer informatie over dat onderdeel

Control Room
ATLAS Ergonomische desk KVM Videowall

ATLAS

ATLAS is een multifunctionele applicatie, die communicatie integreert. Door alles te centraliseren behouden gebruikers controle over de werkzaamheden. Dit draagt bij aan de optimalisatie van het werkproces. Met de gebruiksvriendelijke interface van ATLAS, sturen gebruikers ieder gewenst systeem op een intuïtieve wijze aan. De overzichtelijke presentatie levert een positieve bijdrage aan het afhandelen van processen.

Bekijk product

Ergonomische desk

Op de werkplek van een operator wordt ruim zes keer zoveel gezeten als op een werkplek in een ‘normale’ kantoorruimte. De werkplek van een operator bestaat dan ook niet uit gewoon kantoormeubilair, maar uit 24/7 bureaus en stoelen. Hiermee kan een werkplek met één druk op de knop worden afgesteld op ieders afzonderlijke wensen en voorkeuren. Met dit ergonomisch verantwoorde meubilair, kan de operator een gezonde en actieve werkhouding aannemen.

Lees meer

KVM

KVM staat voor Keyboard, Video en Mouse en verwijst naar de bijbehorende interfaces op een computer. Bij veel bedrijven worden tegenwoordig verschillende computers en bronnen gebruikt om een specifieke taak te vervullen. Dit kan leiden tot een overvolle werkplek met meerdere muizen en toetsenborden, wat weer kan zorgen voor onrust en onoverzichtelijkheid. Een oplossing hiervoor is het gebruik van een KVM-switch. Met behulp van een KVM-systeem worden meerdere computers gecentraliseerd en op afstand beschikbaar gemaakt.

Bekijk product

Videowall

De videowall zorgt voor overzicht en live inzichten. Met een videowall kan men verschillende soorten gegevens en video’s van meerdere bronnen monitoren en beheren. Zo wordt een videowall onder andere ingezet voor het weergeven van live camerabeelden, procesgegevens, systeem statussen, alarmen en andere kritieke informatie.

Bekijk product

Control rooms binnen verschillende markten

Binnen INTER realiseren wij control rooms voor verschillende markten. Onze expertise ligt in de volgende markten industrie, utiliteit, mobiliteit, ziekenhuizen, politie en defensie.