Videovoertuigen

Sensor- en observatietechnologie

Videovoertuigen

Monitoren van een omgeving

Video- of sensorvoertuigen zijn speciaal ontworpen voertuigen die zijn uitgerust met geavanceerde sensoren en observatietechnologieën voor het verzamelen van informatie, het monitoren van omgevingen en het uitvoeren van diverse taken met betrekking tot observatie, identificatie, bewaking en beveiliging. 

Inrichting van videovoertuigen 

Videovoertuigen bevatten diverse soorten apparatuur, waaronder geavanceerde cameraobservatietechnieken en communicatiesystemen. De voertuigen, speciaal ingericht als mobiele videoregistratiefaciliteit, maken het mogelijk om vanaf locatie beelden te registreren en te verzenden. Bijvoorbeeld als bewijsmateriaal of voor het aansturen van hulpdiensten vanuit een centrale meldkamer bij een dreigende escalatie. Ook is het mogelijk om de beelden direct in het voertuig te bekijken.  

Cameraobservatietechniek 

Videovoertuigen bevatten geavanceerde camera’s, waaronder zoomcamera’s, infraroodcamera’s, thermische camera’s, 360 graden camera’s, dag- en nachtlichtsensoren en camera’s met pan-tilt-zoom (PTZ) mogelijkheden. Deze camera’s en sensoren stellen het voertuig in staat om gedetailleerde beelden vast te leggen over grote afstanden en onder verschillende licht- en weersomstandigheden. 

Opname en realtime streaming naar de meldkamer 

Videovoertuigen bevatten ook opnameapparatuur om alle beelden en geluiden vast te leggen. De voertuigen zijn in staat om livebeelden (bijvoorbeeld van bodycams) en gegevens te streamen naar externe locaties, voor real-time informatievoorziening. 

Toepassingen van videovoertuigen 

Videovoertuigen worden onder andere ingezet bij urgente vermissingen of ter observatie en registratie van grote groepen mensen. Denk hierbij aan demonstraties, muziekevenementen of voetbalwedstrijden. Bewegingen van mensen of groepen hebben een voorspellende factor en geven veiligheid- en hulpdiensten informatie, die bijdraagt aan controleerbaarheid en besluitvorming rondom het operationele proces. Daarnaast heeft cameraregistratie en het opnemen van beelden een steeds grotere functie als bewijslast en trainingsdoeleinden. INTER realiseert videovoertuigen voor organisaties binnen de Openbare orde en veiligheid, denk hierbij aan videovoertuigen voor de politie, ME voertuigen en brandweervoertuigen. 

Voordelen videovoertuig 

  • Verbetering ‘operational awareness’ 
  • Flexibiliteit en mobiliteit 
  • Onafhankelijkheid van infrastructuur 
  • Realtime streaming
  • Bewijsverzameling 
  • Bewaking en beveiliging 

Meer ontdekken 

Wil je meer weten over hoe videovoertuigen kunnen bijdragen aan jouw project of operatie? Neem contact op met INTER voor gedetailleerde informatie en advies. Onze specialisten staan klaar om je te helpen. 

Videovoertuigen

Klik op de tekst voor meer informatie over dat onderdeel

Videovoertuigen
Streaming Bediening Camera's Recording

Streaming

Het belangrijkste doel van streamingsapparatuur in een sensorvoertuig is het mogelijk maken van live video streaming. Dit betekent dat de camera's in het voertuig real-time videobeelden vastleggen en deze beelden via een draadloze verbinding naar een externe locatie verzenden.

Bediening

Via een gebruiksvriendelijk bedieningssysteem is alle apparatuur in het voertuig gemakkelijk en snel te bedienen.

Camera's

Sensorvoertuigen bevatten geavanceerde camera’s, waaronder zoomcamera’s, infraroodcamera’s, thermische camera’s, 360 graden camera’s, dag- en nachtlichtsensoren en camera’s met pan-tilt-zoom (PTZ) mogelijkheden.

Recording

Een sensorvoertuig bevat opnameapparatuur om alle beelden en geluiden vast te leggen, voor bewijsverzameling en analyse.