Control Rooms

De regelkamer van het Amsterdam UMC

De regelkamer van het Amsterdam UMC

Het Amsterdam UMC

Amsterdam UMC is een toonaangevend academisch medisch centrum dat kwalitatieve complexe patiëntenzorg combineert met vernieuwend wetenschappelijk onderzoek en onderwijs voor de volgende generatie zorgmedewerkers. Met ruim 19.500 mensen werken de twee locaties van Amsterdam UMC samen aan goede en toegankelijke zorg. Amsterdam UMC is ontstaan uit de (bestuurlijke) fusie van de twee academische ziekenhuizen van Amsterdam, het Academisch Medisch Centrum (AMC) en het VU medisch centrum (VUmc) in 2018.   

De regelkamer

In de regelkamer van het Amsterdam UMC worden diverse cruciale taken uitgevoerd die essentieel zijn voor de dagelijkse werking van het ziekenhuis. Ze bewaken hier alle technische installaties van het ziekenhuis. Denk hierbij aan luchtbehandeling, liften, brandinstallaties en de energieopwekking. De regelkamer wordt 24/7 bemand door operators. Onlangs heeft het Amsterdam UMC een significante modernisering doorgevoerd in deze regelkamer. 

Vernieuwingsslag van de regelkamer

In de voormalige regelkamer zagen de operators 14 bronnen verdeeld over 14 verschillende schermen. Deze schermen waren verdeeld over een afstand van ongeveer zeven meter, waardoor de operator steeds heen en weer moest lopen om de bronnen te bekijken. Deze afstand zorgde voor veel onrust en inefficiëntie in de regelkamer. 

Ergonomische werkplekken

In de recent vernieuwde regelkamer zijn twee ergonomische werkplekken gecreëerd, uitgerust met de Barco OpSpace oplossing en met meubilair van CREON. Op deze twee werkplekken zien de operator alle bronnen, die zij voorheen op 14 verschillende schermen zagen. Binnen Barco Opspace heeft iedere operator zijn eigen werkomgeving. De operators loggen in met hun gegevens en zien direct de juiste presentatie aan bronnen voor zich, die ze zelf naar wens hebben ingesteld. Door de nieuwe werkplekken kunnen de operators snel schakelen tussen alle processen, zonder dat hier veel handelingen voor nodig zijn. 

Benieuwd naar het resultaat? In bovenstaande referentievideo vertellen Rene Slisser en Amel Alagic van het Amsterdam UMC hoe zij de nieuwe werkplekken ervaren. 

Benieuwd naar onze andere projecten?

Bekijk meer referenties