Kritische overlegruimtes

MCU West-Vlaanderen

MCU West-Vlaanderen

Mobiele Commando Unit (MCU) voor Hulpverleningszone 1 West- Vlaanderen

In samenwerking met Carrosserie Akkermans leverde INTER weer een mooie Mobiele Commando Unit (MCU) voor Hulpverleningszone 1 West- Vlaanderen. De unit is voorzien van een grote vergaderruimte, een radioruimte en een backoffice.  

De MCU is bedoeld om in te zetten bij grote complexe interventies. De overlegruimte zorgt ervoor dat het overzichtelijk en goed te coördineren is.Zo hangen er meerdere 55 inch schermen aan de wand en heeft de tafel een geïntegreerd touchscreen. Verder is de unit voorzien van beeldroutering, dit door de gehele MCU, en zit er een camera op de mast waarvan het beeld ook routeerbaar is. 

Behouden van overzicht en goede coördinatie

Door de hardware en software die INTER geïnstalleerd heeft is het behouden van overzicht en goede coördinatie absoluut mogelijk. Deze unit is ondertussen al ingezet en heeft bewezen de functionaliteiten te beheersen waar ze in West-Vlaanderen naar op zoek waren.  

Onze contactpersoon Roemer Vanhoutte, Officier en directielid van hun dienstuitrusting, liet ons weten: “Het mag gezegd worden dat we zeer tevreden waren over de samenwerking. We zouden jullie voor dergelijke voertuigen dan ook zeker aanraden”.  

Bekijk meer mobiele commando unit referenties

Bekijk meer referenties

Met deze partners werken wij samen

Logo van Carrosserie Akkermans BV